Pavo Pavo - Mystery Hour

Tina Rosenfink 00:00 25 Jan 2019

Googlar du pavo är det första sökresultatet hästfoder, tätt följt av en fågel och en stjärnbild. Söker du däremot på Pavo Pavo får du upp ett amerikansk indieband med Oliver Hill och Eliza Bagg i spetsen. Med sina ljumma toner och soliga melodier har de skapat Mystery Hour, en skiva som bjuder in till en tillställning med bara snälla ord, varma omfamningar och långsam dans. Mysterier och spänning saknas dock. Det är är en rätt långtråkig skiva som trots allt hämtat inspiration från allt jag gillar: 70-tal, dekadens och sandstränder, men tyvärr lämnar Pavo Pavo mig ointresserade och uttråkad.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.