Patrycja Wiktoria - Avtryck

Raffaella Lindström 00:00 4 Nov 2020

Patrycja Wiktoria har på kort tid gjort sig ett namn med sin direkta och sköra musik. Nu släpper sångaren, som har sina rötter i Polen, sin första EP Avtryck. Precis som titeln avslöjar är musiken något som knappast glöms bort i första taget. Den melodiska blandningen av folkmusik och indiepop sticker ut ur mängden. 

Patrycja Wiktoria har tidigare sagt i intervjuer att hon lyssnar på Kate Bush. Det är föga förvånande, med tanke på att hon har anammat den sköra och sårbara sången. På Avtryck är känslorna konstant på utsidan. Ibland är det faktiskt alldeles för intensivt. EP:n befinner sig på gränsen till att bli pretentiös, men på något sätt lyckas Patrycja Wiktoria alltid ro det iland innan gränsen har passerats. Det är skickligt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.