Pale Honey – Some Time, Alone

Love Carbin 10:00 6 Nov 2020

Göteborgsbandet Pale Honey har släppt sin tredje skiva Some Time, Alone. Det är råare och mer intensivt än något de tidigare gjort. Soundet är oftast intimt och lågmält, men bakom det döljer sig en åtstramad frustration som kan anas i låtarna, men som sällan släpps fri. Det skapar en drivande spänning i musiken, och när vissa så småningom låtar ökar i intensitet blir det mycket effektivt. Det handlar om att vara trött på folk, det är argt, mörkt och smutsigt. 

Men min favoritlåt, 3 AM, sticker ut som enda balladen på skivan. Jag är visserligen inte förvånad över det eftersom jag alltid faller hjälplöst för indieballader: typ Radioheads Motion Picture Soundtrack, Sharon Van Ettens Afraid of Nothing eller Mitskis Two Slow Dancers. 3 AM platsar verkligen bland dessa andra låtar, och kommer utan tvekan hamna på min spellista för deppiga höstkvällar. Resten av albumet hamnar på ilskelistan. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.