Oskar Linnros - Väntar på en ängel

Sophie Winberg 11:16 11 Nov 2017

Under året har Oskar Linnros släppt Väntar på en Ängel i tre etapper. I våras släppte han fem låtar på Väntar, och med de följande Väntar på en och till slut Väntar på en ängel är plattan nu komplett.

Vi träffar en Linnros som sjunger till oss från under den blöta filt av hopplöshet som ligger över 2017. Han är såklart störigt bra på det han gör. På att göra välproducerade stora låtar som ändå känns nära. På att blanda pop, hiphop och soul.

De två bästa spåren Psalm för skolgårdar och ÖverAllt är dock från de tidigare släppen. Psalm för skolgårdar är melankoliskt vacker och Cherrie bidrar med den ömtålighet som plattan desperat behöver. Bland de nya spåren återfinns titelspåret Väntar på en ängel, vackra Född att slåssWifi och ett värdigt avslut i Ängladamm.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kamasi Washington - Heaven and Earth

Med sin musikaliska nyfikenhet, bredd och briljans finns få samtida musiken lika spännande, lika akut angelägna som Kamasi Washington. Och med sin bakgrund hos Kendrick Lamar, sina mäktiga kaftaner och missionen att vända sig till en otålig Spotifygeneration med mäktiga temaalbum fulla av tio minuter långa improviserade jazzstycken är han så hipp att det gör ont. 

The Orb – No Sounds are Out of Bounds

Engelska The Orb brukar utnämnas till grundarna av ambient house, det vill säga den genre som ofta, lite nedsättande, kallas för hissmusik. Chill, loungig electro, med sampliga konstmusikinslag, naturljudsingredienser och en slött lunkande känsla. Men idag gör Alex Paterson, bandets enda permanenta medlem sedan starten för trettio år sen, inte direkt något vare sig revolutionerande eller nyskapande. På den här skivan har han frångått minimalismen, och samarbetat med ett helt gäng musiker, vilket märks främst på de olika vokala inslagen.

Virginia Wing - Ecstatic Arrow

Alldeles för få band nämner Holger Czukay bland sina topp-tre-influenser, och bara det gör den här duon är värd uppmärksamhet. Påverkan av hans försök till pophits - Cool in the Pool och The Photo Song är särskilt angelägna i den kategorin - är påtagliga i poplåtar som The Second Shift