Nicole Atkins - Italian Ice

Patrik Forshage 00:00 2 Jun 2020

Hon har aldrig riktigt förmått leva upp till sin mästerliga debut Neptune City och den kombination av storslaget ekande siren-stämning och omedelbart och tidlöst Brill Building-hantverk hon förmedlade där. 

För ofta har hon sedan dess nöjt sig med att använda sin fantastiska röst till att sjunga hyfsad soulpop, och sådant finns spår av också här. Men nu förstärks hennes soulauktoritet genom närvaron av Muscle Shoals-legender som Dan Penn och Spooner Oldham, och när mellanspår som Forever har refräng med The Bangles-kvaliteter går sådant att fördra. 

Never Going Home Again är fyndig smart omskrivning av Creeque Alley, med Nicole Atkins i Mama Cass roll och Seth Avett, John Paul White and Erin Rae som resten av mammorna och papporna.

När sedan de stora svepande Patsy Cline-dragen med stråkar, pukor och pedal steel rullar in igen, som i balladduetten Captain med Britt Daniel från Spoon, är Nicole Atkins tillbaka i sitt rätta element, och ju mer dramatiskt det blir I St Dymphna och Far From Home desto starkare är hennes uttryck.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!