Newkid – Mount Jhun

levi hielle-bergstrom 00:00 30 May 2020

Newkid har charmat många med sitt akustiska projekt Karantän Vibbar under coronakrisen. När han nu återvänder med sitt tredje album Mount Jhun är det tydligt att han har siktet inställt på de breda massorna. I gränslandet mellan pop, hiphop och r&b navigerar Newkid med topplistorna som riktmärke. 

Det finns något för alla på Mount JhunSimon Superti-producerade Clarinet tar vid där det tidigare samarbetet F.a.m.e (LeyLey) slutar. Om man drogs med i Fricky-vågen 2018 är Dör för min en perfekt följetongSamtidigt är Kanske var vi rätt bra ändå lagom nostalgisk och trallvänlig för radio. Bredden som Newkid lyckas nå på Mount Jhun är helt enkelt imponerande.  

Det finns dock sprickor i fasadenJakten på att ringa in olika strömningar och målgrupper gör det svårt att se vad Newkid själv vill. Konceptuellt sett är låtarna snyggt genomförda men historien som Newkid förmedlar förändras inte. Bristen på narrativ får Mount Jhun att kännas mer som en samling singlar än ett album. Newkid kompenserar dock för de rätt klyschiga skildringarna av kärlek och attraktion med sin enastående röst. 

 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Christian Kjellvander - About Love and Loving Again

Att improvisationerna tillsammans med Tonbruket på Doom Country tidigare i år har gjort djupa avtryck hos Christian Kjellvander är uppenbart. Liksom i det samarbetet ger Christian Kjellvander sångerna utrymme att etablera sig och utvecklas över lång tid, ofta mer än sju minuter. Därmed finns gott om utrymme för små improviserade finesser och utsvävningar, och särskilt Per Nordmark på trummor försitter inte sådana tillfällen.

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra.