Nale - Death.Skulls.Satan

Christoffer Bertzell 00:00 24 Mar 2018

Är det här återvändningen av death n' roll tro? Nyanserna fanns redan där på Stockholmsgängets debutalbum Ghost Road Blues från 2012, men nu har de efter många år sedan bandets grundande finslipat soundet och landat i ett 90-talistiskt landskap som länkar samman minnen av Entombed, Gorefest och Vermin med hardcore-drivig metal á la Nine. Det är rått och välpolerat på samma gång. Framfört med glimten i ögat under antingen dansanta tunggung eller punkigt höga hastigheter som flörtar med Turbonegro. Något säger mig att det här bandet kan ersätta det tomrum på livescener som Total Jävla Mörker lämnade efter sig 2017.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av