Myrkur - Folkesange

Christoffer Bertzell 00:00 31 Mar 2020

Danska Amalie Bruun har alltid haft folkmusiken nära till hands i sin experimentella black metal. Att hon nu har valt att släppa ett helt album dedikerat traditionell folkmusik är egentligen inte någon större överraskning (Dock är tanken att vi skulle få se ett folkmusikalbum på skivbolaget Relapse en överraskning i sig.).

Som sitt alterego Myrkur har hon ständigt imponerat. Inte bara genom sin kreativitet, men också med sina instrumentala förmågor och sin sång. På <I>Folkesange<P> framför hon samtliga instrument och bygger upp oerhört vackra landskap genom stämmor på engelska, danska och svenska. Det är naturromantik som berättar om en svunnen tid, som med sina pianoinslag för in en sakral modernitet, likt hednisk kyrkomusik.

I vilken riktning Myrkur går efter det här albumet är omöjligt att säga, men jag vet att vi är många som väntar med spänning.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.