Moon Taxi - Silver Dream

Love Carbin 00:00 22 Jan 2021

Tydligen är Moon Taxi väldigt stora? Detta är obegripligt för mig. Nu har de släppt en ny skiva: Silver Dream, och jag plågar mig igenom den. Det enda sammanhanget som jag kan tänka mig att bandet lyckas: en konsert för barn inne på en galleria någonstans i hemorten Nashville. Det här låter som barnmusik. Alltså inte sån rimlig barnmusik som 70-talsproggarna gjorde (vad har förresten hänt med den? Barn förtjänar SÅ mycket bättre av kulturen än vad de får just nu). 

Snarare är det som att de medvetet skalat bort all känsla och originalitet och med någon slags matematisk modell valt de mest klyschiga melodierna, instrumenten och syntarna. Någonstans under lyssningen funderar jag på om det är en AI (artificiell intelligens) som analyserat Imagine Dragons sämsta låtar och gjort ny musik baserat på den. 

När jag googlade Moon Taxi stod det att de är ett “Indie/Alternative Rock Band”. Jag vill inte gatekeepa alternativ musik men detta är verkligen bland det konstigaste jag hört. Möjligen är deras tidigare album mer alternativa, men att ta reda på det är för mycket begärt av mig. Tanken föddes: är det ett alternativt konstperformance? För att se vad som händer om man gör sån här musik? Jag avfärdade tanken snabbt, tyvärr. Det enda bra med albumet var att jag flera gånger skrattade högt över hur absurt det hela är.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.