Mohammed Ali – 50 länder

camila astorga diaz 00:06 13 Jun 2014
Det är kontrasterna som skapar intryck. Vågar man inte berätta saker precis som de är så finns det inga direkta anledningar att fatta pennan och försöka skaka liv i sina rader. Men Mohammed Ali fyller lungorna till bredden på ett kompromisslöst sätt. De lindar inte in något, bryr sig inte om hur något landar eller hur hårt det kommer att tas emot. De saxar ur denna veckas löpsedlar och ur sina liv utifrån av att ha levat två hela men olika livstider – i ett Sverige med Jack Vegas-maskiner, och ett där ingen kan stava till Achmed. Och de struntar i om det är så att lyssnaren förstår precis allt. Istället sätter de sin tilltro till konceptet vass rap till ett lojt beat, och det är just det som gör att musiken glittrar till – avsaknaden av rädsla. Som bonus är de i det bästa av sällskap med artister som Stor, Nebay Meles och Seinabo Sey.
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.