Mohammed Ali – 50 länder

camila astorga diaz 00:06 13 Jun 2014
Det är kontrasterna som skapar intryck. Vågar man inte berätta saker precis som de är så finns det inga direkta anledningar att fatta pennan och försöka skaka liv i sina rader. Men Mohammed Ali fyller lungorna till bredden på ett kompromisslöst sätt. De lindar inte in något, bryr sig inte om hur något landar eller hur hårt det kommer att tas emot. De saxar ur denna veckas löpsedlar och ur sina liv utifrån av att ha levat två hela men olika livstider – i ett Sverige med Jack Vegas-maskiner, och ett där ingen kan stava till Achmed. Och de struntar i om det är så att lyssnaren förstår precis allt. Istället sätter de sin tilltro till konceptet vass rap till ett lojt beat, och det är just det som gör att musiken glittrar till – avsaknaden av rädsla. Som bonus är de i det bästa av sällskap med artister som Stor, Nebay Meles och Seinabo Sey.
 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!