Misery Loves Co. - Zero

Christoffer Bertzell 00:00 29 Nov 2019

Det är 19 år sedan Misery Loves Co. senast släppte albumet Your Vision Was Never Mine to Share. Ett fantastiskt tredje album som skulle cementera bandet inför ett nytt millennium med en våg av hyllningar från kritiker och fans. Men där tog det stopp när bandet överraskande nog splittrades. Nu är det dags igen, och det är nästan som det bara har gått några år sedan 2000. 

Zero är precis det vi har väntat på. Här bär melodierna på ett dolt mörker som långsamt bygger upp låtar till ett utlopp av en inre frustration genom Patrik Wiréns röst. Det är vemod, men också blytung industriell metal med sköra drag av alternativ rock. Ett sound, inte så långt ifrån Marilyn Mansons musikaliska resa, som fortfarande bär med sig bitar av 90-talet, men också är modernt och unikt.

 

 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

David Pagmar - Färgen som målade livet flagnar

David Pagmar har bytt skepnad många gånger. Han debuterade som musiker under artistnamnet Montt Mardié, som sedan bara blev Monty. Pagmar har även vistats i många olika rum, från Grammisuppträdande tillsammans med Lorentz till vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Storkyrkan.

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.