Misery Loves Co. - Zero

Christoffer Bertzell 00:00 29 Nov 2019

Det är 19 år sedan Misery Loves Co. senast släppte albumet Your Vision Was Never Mine to Share. Ett fantastiskt tredje album som skulle cementera bandet inför ett nytt millennium med en våg av hyllningar från kritiker och fans. Men där tog det stopp när bandet överraskande nog splittrades. Nu är det dags igen, och det är nästan som det bara har gått några år sedan 2000. 

Zero är precis det vi har väntat på. Här bär melodierna på ett dolt mörker som långsamt bygger upp låtar till ett utlopp av en inre frustration genom Patrik Wiréns röst. Det är vemod, men också blytung industriell metal med sköra drag av alternativ rock. Ett sound, inte så långt ifrån Marilyn Mansons musikaliska resa, som fortfarande bär med sig bitar av 90-talet, men också är modernt och unikt.

 

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!