Marcus Price & Carli - Nere i Nice

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 00:39 27 Feb 2013

 

Jag älskar Marcus Price – för Fatta eld, för 100:-, för det punkiga projektet Basutbudet, för att han med sin vision om hedonistiskt röjig partymusik får de flesta andra svenska hiphopartister att framstå som stela, humorlösa och kyska. Men tyvärr är Nere i Nice, hans första fullängdare tillsammans med DJ:n/producenten Carli, en ganska trist historia. Inte bara refränger utan hela låtar består av debila hejaklacksramsor, och det kan vara kul i små doser men blir tröttsamt när samma koncept upprepas i samtliga spår på albumet. Produktionerna är snygga, men lyckas inte på egen hand bära musiken. Marcus Price var en gång Sveriges bästa rappare och att han fortfarande är grym har han visat i låtar med Safe House Staff de senaste åren – att han inte utnyttjar sin egen skiva till att rappa är ett mysterium, och ett slöseri. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Com Truise – Persuasion System

Seth Haley är sällan särskilt hitfokuserad, men brukar ändå ha någon form av lättillgänglighet i sin musik. Här har han struntat i allt sådant, för att istället utforska ljudkollage, slowmotion-trap och smuts-balearic. Persuasion System låter som att sväva runt i en rymdraket som fått motorfel. Det är långsamt, tropiskt, retrofuturistiskt, dimmigt och gnissligt. Melodierna är skeva och glitchiga och väldigt filmiska och det instrumentala förvandlar hela skivan till ett soundtrack. Kul som koncept, men inte helt lyckat irl.

 

The Royal Concept - The Man Without Qualities

Stockholmsbaserade The Royal Concept startade 2010. De nådde snabbt stor publik via flera strategiska musikplaceringar i TV-spel och TV-serier, och med mantrat ”varför ändra ett vinnande koncept” i bakhuvudet är den nya plattan är full av spår med samma potential.