Linnea Henriksson - Linnea Henriksson

Sophie Winberg 00:00 24 Nov 2017

Har du träffat honom? / Blev det inge bra? / Vill du jag kommer över? / Snälla, sätt dig / Jag hör att du går runt / Jag tar en Über / Det går fort, ok?

Linnea Henrikssons självbetitlade album är en riktig downer fylld till bredden med de allra trasigaste känslorna, men det är också en av de finaste och ömtåligaste breakup-skivorna jag hört. Små försiktiga ord som med precision beskriver det enorma i en verklighet som rasar samman kring en. 

“Kommer du att minnas mig? / Se mig i din nya tjej?” 

“Hon vet inte om mig, va? / Har du tänkt på konsekvenserna?”

Produktionen agerar perfekt backdrop skivan igenom men spelar definitivt andrafiol bakom Linneas klara, ärliga röst. Vi känner igen fragment av Veronica Maggio och på vissa spår även en ung Lisa Nilsson, men det är också klart att det här är Linnea Henriksson rakt igenom. Texterna är skivans höjdpunkt och mitt i misären blir jag lycklig in i själen av hur fantastisk denna platta är. Hon målar med dem en tragedi om en tvåsamhet som är över, en verklighet som faller sönder och en lägenhet plötsligt full med flyttkartonger.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln.