Linnea Henriksson - Linnea Henriksson

Sophie Winberg 00:00 24 Nov 2017

Har du träffat honom? / Blev det inge bra? / Vill du jag kommer över? / Snälla, sätt dig / Jag hör att du går runt / Jag tar en Über / Det går fort, ok?

Linnea Henrikssons självbetitlade album är en riktig downer fylld till bredden med de allra trasigaste känslorna, men det är också en av de finaste och ömtåligaste breakup-skivorna jag hört. Små försiktiga ord som med precision beskriver det enorma i en verklighet som rasar samman kring en. 

“Kommer du att minnas mig? / Se mig i din nya tjej?” 

“Hon vet inte om mig, va? / Har du tänkt på konsekvenserna?”

Produktionen agerar perfekt backdrop skivan igenom men spelar definitivt andrafiol bakom Linneas klara, ärliga röst. Vi känner igen fragment av Veronica Maggio och på vissa spår även en ung Lisa Nilsson, men det är också klart att det här är Linnea Henriksson rakt igenom. Texterna är skivans höjdpunkt och mitt i misären blir jag lycklig in i själen av hur fantastisk denna platta är. Hon målar med dem en tragedi om en tvåsamhet som är över, en verklighet som faller sönder och en lägenhet plötsligt full med flyttkartonger.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!