Lil Skies ­– Unbothered

Axel Almström 00:00 16 May 2021

Lil Skies musik låter som en dålig pastisch på den redan usla trap:en som tiktoksnubbar med mittbena dunkar på hemmafester.

Hans senaste skiva är bara en i mängden av all oinspirerande emotrap som ligger som en urtvättad trasa över hiphopvärlden. Texterna handlar om smycken, instagrammodeller och pengar. Hade någon sagt att det var en youtube-artist som rappade över ”Lil Skies type beats” så hade jag förmodligen trott dem.

Hitlåtarna är visserligen helt okej. Riot är en klassisk trapbanger med överdrivet distad 808 och snärtiga hihats och Havin my way är skönt melodisk och dränkt i autotune. Men min största invändning mot skivan är hans rapröst och den omisskännliga ”nagel mot griffeltavlan”-kvaliteteten som den för med sig.

Lil Skies gör inget för att utmärka varken sig själv eller sin musik. Ett ”lil” i artistnamnet – check! Halvhjärtad punkestetik – check! Autotune-rap, simpla trapbeats, intetsägande texter? Check, check, check. Unbothered är Big Pack-musik. Formpressad, smaklös musik. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.