Let’s Eat Grandma – I’m All Ears

Sophie Winberg 00:00 15 Jul 2018

Jag har loopat Hot Pink hela sommaren och kan hälsa att det är ett spår som aldrig går någon obemärkt förbi. Det är omöjligt att inte reagera på den vilda mixen av genrer, det intensiva tuggandet och de extremt brittiska uttalen.

Det finns något ganska fantastiskt med Let’s Eat Grandma. En känsla av att de två 19-åriga Rosa Walton och Jenny Hollingworth skulle gå sönder om de inte fick släppa exakt den här musiken. En känsla av besatthet. Hängivelse till musiken. Det gör mig lycklig.

Rosa och Jenny är extremt musikaliska, spännande textförfattare. Musiken låter som inget annat just nu; på varje spår slänger de sig handlöst ut i ovisshet och den ger mig hopp. Tonårstjejer som släpper elva minuter långa psykedeliska spår om Donnie Darko, och som dessutom som lyckas vara noll procent gimmick och hundra procent fantastiska, måste vi värna om

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!