Let’s Eat Grandma – I’m All Ears

Sophie Winberg 00:00 15 Jul 2018

Jag har loopat Hot Pink hela sommaren och kan hälsa att det är ett spår som aldrig går någon obemärkt förbi. Det är omöjligt att inte reagera på den vilda mixen av genrer, det intensiva tuggandet och de extremt brittiska uttalen.

Det finns något ganska fantastiskt med Let’s Eat Grandma. En känsla av att de två 19-åriga Rosa Walton och Jenny Hollingworth skulle gå sönder om de inte fick släppa exakt den här musiken. En känsla av besatthet. Hängivelse till musiken. Det gör mig lycklig.

Rosa och Jenny är extremt musikaliska, spännande textförfattare. Musiken låter som inget annat just nu; på varje spår slänger de sig handlöst ut i ovisshet och den ger mig hopp. Tonårstjejer som släpper elva minuter långa psykedeliska spår om Donnie Darko, och som dessutom som lyckas vara noll procent gimmick och hundra procent fantastiska, måste vi värna om

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.

Nord & Syd - 80%

För fem år sedan debuterade Nord & Syd med den kritikerrosade plattan Som en människa och nu är de äntligen tillbaka med nytt material. Om du undrar varför det dröjt så lång tid med att följa upp succén så beror det på följande: bandmedlemmarna har skaffat fem barn, haft två diskbråck, flyttat sex gånger, inlett nya relationer och bytt jobb ca tio gånger.

Jag blir utbränd av att läsa det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!