Let’s Eat Grandma – I’m All Ears

Sophie Winberg 00:00 15 Jul 2018

Jag har loopat Hot Pink hela sommaren och kan hälsa att det är ett spår som aldrig går någon obemärkt förbi. Det är omöjligt att inte reagera på den vilda mixen av genrer, det intensiva tuggandet och de extremt brittiska uttalen.

Det finns något ganska fantastiskt med Let’s Eat Grandma. En känsla av att de två 19-åriga Rosa Walton och Jenny Hollingworth skulle gå sönder om de inte fick släppa exakt den här musiken. En känsla av besatthet. Hängivelse till musiken. Det gör mig lycklig.

Rosa och Jenny är extremt musikaliska, spännande textförfattare. Musiken låter som inget annat just nu; på varje spår slänger de sig handlöst ut i ovisshet och den ger mig hopp. Tonårstjejer som släpper elva minuter långa psykedeliska spår om Donnie Darko, och som dessutom som lyckas vara noll procent gimmick och hundra procent fantastiska, måste vi värna om

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kiran Leonard - Western Culture

Western Culture är den 23 åriga Kiran Leonards 17:de (!) album. Han släppte sitt första skiva utan ett skivbolag 2009, dvs. när han var 14 år (!). Och hans stora debut Bowler Hat Soup kom 2012, en skiva där han spelar 20 (!) olika instrument. Det är galet. Och svindlande. Jag måste samla mig lite. 

Peter Bjorn and John - Darker Days

När Peter Bjorn and John återvänder till sina rötter och ger varandra fritt utrymme på ett album när låtskapandet skett individuellt och fördelats jämlikt mellan medlemmarna blir resultatet naturligtvis spretigt.