Laundry Boys – Yatzy Music Vol. 1

Isabella Boström 17:12 12 Dec 2023

Bandet Laundry Boys bildades av två låtskrivande vänner en sommar i New York, vars enda syfte var att skapa musik i dess renaste form - utan att behöva oroa sig för regler, begränsningar eller kommersiell livsduglighet. Nu har den svenska duon släppt sin första EP Yatzy Music Vol. 1 med 5 spår som tar oss in i ett universum av stoner pop.

Deras musik kan beskrivas som en hypnotisk resa till en parallell värld, med en ljudproduktion som återspeglar deras vilja att avvika från konventioner och prioritera stämning framför genre.

EP:n inleds med Drunk on love, som hämtar sina influenser från en mångfacetterad källa. En blandning av chopped and screwed, stoner rock och afrikansk blues, som de förvandlar till en unik popgenre. En varm och filmisk melodi som får fantasin att flöda fritt.

American Confidence står på tur i spellistan och är inspirerad från tiden då de bodde i New York och handlar om självförtroendet som amerikaner utstrålar, som för vissa kan vara irriterande och påfrestande. Avslappnade sänkta sångröster och sublima melodier ger låten ett känslomässigt djup.

Praise you, Yesterday’s weather och Giving up on love går i samma anda som de två första låtarna. Varma, dimmiga toner vaggar in lyssnaren till ett utomjordiskt universum där tid och rum inte finns.

Yatzy Music Vol. 1 är definitivt värt en lyssning och deras experimentella sound sticker ut från det man hört tidigare.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner