Kornél Kovács – Stockholm Marathon

Sara Berg 10:22 28 Apr 2019

Det bästa spåret på Kornél Kovács nya album heter Atlas Nights och påminner mycket om Sleep Sound från den utmärkta James xx-skivan In Colour. Detta är inget maraton, det är snarare de heta deliriska timmarna efter loppet, då man ligger utslagen i solen och ser stjärnor. Eller vad vet jag, jag har aldrig sprungit så långt. Det är i alla fall en mycket bra låt, glitchig, slö, repetitiv och hallucinatorisk.

Kovács har den här gången samarbetat med Rebecca & Fiona, som dyker upp på autotune-sång på några av låtarna. Dessa ligger någonstans mellan r'n'b, karneval och Robyns sidoprojekt La Bagatelle Magique. De är absolut schysta, men det är de instrumentella spåren som är snyggast. Från det hetsiga ormtjusarblåset i Szombat till poolpartyt i Ducks.

Det är en lättsam och lättomtyckt skiva. Obekymrad och rusig. Ett typiskt bra sommarsällskap.

Läs även: Här är historien om Kornél Kovács och Rebecca & Fiona

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.