Kornél Kovács – Stockholm Marathon

Sara Berg 10:22 28 Apr 2019

Det bästa spåret på Kornél Kovács nya album heter Atlas Nights och påminner mycket om Sleep Sound från den utmärkta James xx-skivan In Colour. Detta är inget maraton, det är snarare de heta deliriska timmarna efter loppet, då man ligger utslagen i solen och ser stjärnor. Eller vad vet jag, jag har aldrig sprungit så långt. Det är i alla fall en mycket bra låt, glitchig, slö, repetitiv och hallucinatorisk.

Kovács har den här gången samarbetat med Rebecca & Fiona, som dyker upp på autotune-sång på några av låtarna. Dessa ligger någonstans mellan r'n'b, karneval och Robyns sidoprojekt La Bagatelle Magique. De är absolut schysta, men det är de instrumentella spåren som är snyggast. Från det hetsiga ormtjusarblåset i Szombat till poolpartyt i Ducks.

Det är en lättsam och lättomtyckt skiva. Obekymrad och rusig. Ett typiskt bra sommarsällskap.

Läs även: Här är historien om Kornél Kovács och Rebecca & Fiona

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.