Kornél Kovács – Stockholm Marathon

Sara Berg 10:22 28 Apr 2019

Det bästa spåret på Kornél Kovács nya album heter Atlas Nights och påminner mycket om Sleep Sound från den utmärkta James xx-skivan In Colour. Detta är inget maraton, det är snarare de heta deliriska timmarna efter loppet, då man ligger utslagen i solen och ser stjärnor. Eller vad vet jag, jag har aldrig sprungit så långt. Det är i alla fall en mycket bra låt, glitchig, slö, repetitiv och hallucinatorisk.

Kovács har den här gången samarbetat med Rebecca & Fiona, som dyker upp på autotune-sång på några av låtarna. Dessa ligger någonstans mellan r'n'b, karneval och Robyns sidoprojekt La Bagatelle Magique. De är absolut schysta, men det är de instrumentella spåren som är snyggast. Från det hetsiga ormtjusarblåset i Szombat till poolpartyt i Ducks.

Det är en lättsam och lättomtyckt skiva. Obekymrad och rusig. Ett typiskt bra sommarsällskap.

Läs även: Här är historien om Kornél Kovács och Rebecca & Fiona

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.