Kid! - Löftet

Tina Rosenfink 00:00 8 Aug 2019

Det är svårt att beskriva Umeåbaserade bandet Kid! Musiken är komplex, surrig och emellanåt obegriplig. Den röda tråden på EP Löftet är vemod och väldigt lo-fi. Love Carbin och Ernst Marklund som utgör Kid! har gett sig ut på experimentell indie-mark och plockat inspiration från ambient, tv-spel samt Sam Rays gamla band Teen Suicide och Julia Brown.

Undergången och Minnena är skivans bästa spår och kommer hamna i min spellista med ängslig musik. Resterande spår är svåra för mig att greppa och faktiskt förstå. Snö är absolut värd en lyssning men jag varnar - ett ångestpåslag är inte långt borta!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!