Kid! - Löftet

Tina Rosenfink 00:00 8 Aug 2019

Det är svårt att beskriva Umeåbaserade bandet Kid! Musiken är komplex, surrig och emellanåt obegriplig. Den röda tråden på EP Löftet är vemod och väldigt lo-fi. Love Carbin och Ernst Marklund som utgör Kid! har gett sig ut på experimentell indie-mark och plockat inspiration från ambient, tv-spel samt Sam Rays gamla band Teen Suicide och Julia Brown.

Undergången och Minnena är skivans bästa spår och kommer hamna i min spellista med ängslig musik. Resterande spår är svåra för mig att greppa och faktiskt förstå. Snö är absolut värd en lyssning men jag varnar - ett ångestpåslag är inte långt borta!

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott