Jimmy Barnes - Flesh and Blood

Anna Bjermqvist 22:56 5 Jul 2021

Veteranen Jimmy Barnes är en av Australiens mest populära och bäst säljande artister någonsin. Han har varit igång sen 70-talet – men frågan är om det inte är dags att lägga av nu, när han fortfarande kan göra det med äran i behåll.

Det är något särskilt med avdankade rockmän och deras sångröster. Antar att det, förutom åldrandet i sig, beror på en för hård livsstil under ungdomen. För mycket droger och whiskey gör att den rena stämman förändras till något fränt och strävt som tar emot att lyssna på. Jag tänker osökt på Elton Johns framträdande under One World: Together At Home när han sjung låten I’m till standing som om han vore tandlös (ni måste youtubea om ni inte sett haveriet som fick fansen att oroa sig för artistens hälsotillstånd). 

Rent instrumentalt låter det väl bra, det är medryckande om än något smörigt, och vissa spår skulle säkert kunna kvala in på Rockklassikers A-rotation. Men det gubbiga och utlevda ligger som en blöt filt över hela albumet. Och tro mig, är det för gubbigt för mig så är det för gubbigt för er. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!