Jerry Paper - Like A Baby

Tina Rosenfink 00:00 10 Oct 2018

Jerry Paper är Lucas Nathan musikaliska alter ego. Like A Baby är hans andra album och är fullproppat med små historier, många instrument och melodier. Det är mycket som händer men ändå så kan jag inte komma ihåg hur en enda låt låter. Skivan är producerad tillsammans med Matty Tavares (BadBadNotGood) och vi hör även  Alex Brettin (Mild High Club) på Did I Buy It.

Jag tycker att Jerry Paper påminner om Jens Lekman, men inte på ett bra sätt. Like A Baby är en ganska trist skiva som passar utmärkt som bakgrundsmusik på ett trendigt café där de serverar matchalatte och ekologisk lunch. Jag har liksom lite svårt att se framför mig vem som kommer lyssna på Jerry Paper på egen hand. Har du en hel spellista med hans musik får du gärna höra av dig till mig och berätta varför. Du når mig på tina.rosenfink@nojesguiden.se.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Elvis Costello and the Imposters - Look Now

Första gången jag såg Elvis Costello live gick jag därifrån efter halva spelningen. En pretentiös herre som ville verka viktig och som saknade udd, tyckte jag. Den gången 1980 var det helt uppåt väggarna, och sa mycket mer om de snäva musikaliska ramarna hos mitt 15-åriga jag, som köpt biljett enbart för förbanden Dag Vag och Ebba Grön. För det snabba avfärdandet har jag betalat i många decennier, genom att fortsätta köpa och lyssna på precis varenda konstig orkesterskiva han med sitt svällande ego tyckt sig ha kapacitet att ro iland. Men efter 31(!) album har jag fått nog.