Jack Peñate - After You

Tina Rosenfink 00:00 28 Nov 2019

Det har tagit Jack Peñate tio år att släppa sin tredje skiva. När Peñate avslutade sin senaste turné 2009 började han arbeta på After You, men någonting hände inom honom som gjorde det omöjligt att fullfölja projektet. I ett brev till sina följare skriver han "I got lost, trying to be what I'm not", där han även berättar att han skrivit över tusen låtar innan han kunde välja ut de tio som hamnade på skivan. Och det här tycker jag stämmer bra in på det som vi kan höra på skivan. 

After You presenterar en person som har trasslat in sig i sin egna hjärna. Varje låt är överarbetad och skivan saknar tematik. Jack Peñate blandar brittpop, instrumental musik med utländska och religiösa influenser hejvilt. Hade jag hört låtarna vid separata tillfällen skulle jag aldrig gissat att det var en och samma artist bakom dem. I detta virrvarr finner jag dock några fina bidrag, skivans bästa låtar är Gemini och Swept to the Sky. Det känns sorgligt på något vis, det känns som att Jack Peñate kämpat mot tvivel och försökt motbevisa sig själv, och trots ett tappert försök inte lyckats vinna. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

David Pagmar - Färgen som målade livet flagnar

David Pagmar har bytt skepnad många gånger. Han debuterade som musiker under artistnamnet Montt Mardié, som sedan bara blev Monty. Pagmar har även vistats i många olika rum, från Grammisuppträdande tillsammans med Lorentz till vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Storkyrkan.

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.