Jack Peñate - After You

Tina Rosenfink 00:00 28 Nov 2019

Det har tagit Jack Peñate tio år att släppa sin tredje skiva. När Peñate avslutade sin senaste turné 2009 började han arbeta på After You, men någonting hände inom honom som gjorde det omöjligt att fullfölja projektet. I ett brev till sina följare skriver han "I got lost, trying to be what I'm not", där han även berättar att han skrivit över tusen låtar innan han kunde välja ut de tio som hamnade på skivan. Och det här tycker jag stämmer bra in på det som vi kan höra på skivan. 

After You presenterar en person som har trasslat in sig i sin egna hjärna. Varje låt är överarbetad och skivan saknar tematik. Jack Peñate blandar brittpop, instrumental musik med utländska och religiösa influenser hejvilt. Hade jag hört låtarna vid separata tillfällen skulle jag aldrig gissat att det var en och samma artist bakom dem. I detta virrvarr finner jag dock några fina bidrag, skivans bästa låtar är Gemini och Swept to the Sky. Det känns sorgligt på något vis, det känns som att Jack Peñate kämpat mot tvivel och försökt motbevisa sig själv, och trots ett tappert försök inte lyckats vinna. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av