Jaakko Eino Kalevi – Dissolution Remixes EP

Sara Berg 22:39 3 Aug 2020

Egentligen är väl inte Jaakko Eino Kalevis Dissolution-ep den mest lämpade ur ett remixperspektiv; låtarna är redan betydligt mer discoelektroniska och mindre romantiska och mesiga än de brukar vara. Men på Dissolution Remixes EP har de blivit ännu lite roligare och svängigare. The Search har fått inslag av något som påminner om en klatschig äventyrsfilm i Domenique Duponts version och The Source of the Absolute Knowledge – som förärats två olika remixer – har drag av The Sound of Arrows i Kaukolampis händer, medan Samo DJ har förvandlat låten till en slöare Factory Floor-kompis. Det är alltså ganska gott och mycket blandat och absolut ett kul komplement till original-ep:n.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.