Isobel Campbell - There Is No Other...

Patrik Forshage 00:00 5 Feb 2020

Isobel Campbell är inte den som låter sig provoceras, så när juridiska processer hindrat henne från att  på egen hand ge ut musik under ett helt decennium innebär det inte några hörbara känsloreaktioner. Omlokaliserad från Skottland till Los Angeles viskar hon väna sånger över stilla akustiskt latinkomp som om inget hänt.

Ambitionerna är som vanligt inställda i riktning mot Astrud Gilberto och Françoise Hardy, men här räcker de inte någon annanstans än till försvinnande vaga bagateller. I små doser fungerar enstaka stunder, som Ant Life, men i knappt märkbara Vultures blir det rent sövande. En apart tagning av Tom Pettys Running Down a Dream bryter av med ett visserligen återhållet men ändå demosynthigt arrangemang. Men även om den sticker ut mot slätstrukenheten är den mer av en blemma än en mouche. 

Bara Hey World kontrasterar lyckosamt med en monoton rytm som om den först asprirerar på en plats på Velvet Undergrounds tredje album innan en själfull Staple Singers-kör burdust kliver in och förvandlar den till någon sorts Walk on the Wild Side. Plötsligt uppstår en dynamik som fattas på merpartens av albumets alldeles för välartade sånger. Isobel Campbell behöver en kontrasterande farlighet typ Mark Lanegan vid sin sida för att inte blekna.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!