Islet - Eyelet

Tina Rosenfink 00:00 6 Mar 2020

Islet spelade in Eyelet i ett undangömt hus på en kulle någonstans på den walesiska landsbygden, och om en miljö kan återspeglas i musiken så har det skett i det här fallet. Det går nästan att höra det magnifika landskapet, de väderbitna staketen som håller fåren inne och det oberäkneliga vädret. 

Bandet besitter en sprudlande intensitet som de uttrycker genom experimentell drömpop. Influenser till skivan är hämtade från spiritualism, 70-talets brittrock och bandets egna trauman. Med andra ord ångrar jag att jag klippte av mitt långa hår och att jag skrivit under på att bo i storstan. Islet får mig att längta efter högt gräs och en friare tillvaro. Skivans bästa låt är Clouds. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.