I See Hawks in L.A. & The Good Intentions — Hawks with Good Intentions

Patrik Forshage 00:00 7 Sep 2019

The Good Intentions är en folkduo från Liverpool, som sprang ihop med americanahjältarna I See Hawks in L.A. på en hemmafest i Kalifornien. Under några år har deras fördjupade vänskap inneburit gemensamma spelningar, och så småningom ett försök att skriva musik tillsammans. Först trevande i ett garage i Mojaveöknen, sedan alltmer systematiskt via digitala kanaler över Atlanten. Båda parter hittade nya dimensioner hos varandra och kanske viktigare i sig själva, och det låter som om de kamperat ihop för evigt när de spelar akustisk utsökt harmonierande americana och slidegitarrkryddad folkrock. Hawks with Good Intentions knyter samman amerikansk och brittisk tradition till en sömlös och mycket behaglig enhet.

 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.