Haim - Something to Tell You

Sophie Winberg 09:09 9 Jul 2017

Haim är provocerande coola. De tre kaliforniska systrarna i band-tshirts och 70tals-mittbenor samt deras skygga trummis har gjort sig kända som ett ösigt liveband med vida musikaliska referenser.

Diffen mellan live-Haim och platt-Haim är dock förhållandevis stor och tyvärr översätter de inte alltid sin röjiga scennärvaro och härliga softrock-aura till sina skivor. Deras musikaliska bredd är bortblåst här, och utan deras visuella närvaro blir den välproducerade poprocken inte sällan lite platt. 

Right Now och skivans titelspår är plattans bästa låtar. Det är synthig folkrock och andas Kalifornien tidigt åttiotal. Som för att riktigt poängtera hur creddiga de är släppte de tidigare i år en teaser på Right Now regisserad av Paul Thomas Andersen. Där ser dem framföra låten live, och då framgår också att plattans potential. Istället för den ok poprockplattan den är får vi se den som material som Haim kommer leka runt med på många fantastiska spelningar framöver. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!