Goran Kajfeš Subtropic Arkestra - The Reason Why Vol. 3

Patrik Forshage 00:00 7 Sep 2017

Smidigheten, elegansen och lättheten. Förmågan att inkorporera musikaliska traditioner som vid första anblicken verkar väsensskilda från varandra till en helhet och att kommunicera den med ett helt eget och djupt personligt uttryck. Det djupa engagemanget och nyfikenheten, helt utan spår av den exotisering som hade varit så lätt att snubbla in i när man tolkar musik som har sitt ursprung från så skilda platser som Brooklyn, Benin, Paris och Addis Abeba. Allt det har Goran Kajfeš, och det finns så väldigt mycket att älska med den covertrilogi hans subtropiska orkester härmed slutför.

Hårdsvängande Ibakish Tarekigne, suggestivt popiga Sandy av Caribou, en energisk tolkning av Christer Bothéns Trance Dance med Reine Fiske i högform - jag skulle kunna fortsätta räkna upp återstoden av skivans totalt sju låttitlar bland de absoluta favoriterna, och det finns egentligen bara en enda besvikelse. Att trilogin bara består av tre album - det här hade Goran Kajfeš gärna kunnat fortsätta mycket längre med.

Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

David Guetta - 7

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”