Fricky – Horizon Inn

Leonard Lukic 12:00 28 May 2023

Fricky har onekligen valt att bryta sig loss från sin somriga och lekfulla persona som presenteras på EP:n Aqua Aura från 2018.  Likaså smyger han ifrån estetiken på debutskivan Fricktion, som är långt ifrån perfekt men där lyckas han ändå förmedla en härlig sinnesstämning med sitt lättsamma sound. Tyvärr är hans senaste album Horizon Inn en besvikelse och det känns smärtsamt att medge.

Plattan är dåsig och långt ifrån nytänkande. Självklart kan det framstå som innovativt inom ramen av Frickys egna karriär, men han lyckas tyvärr inte bemästra blandningen av psykedelisk pop och avskalad drum’n’bass.

Inledningsvis känns skivan intressant. Låtar som Horizon Inn och DiCaprio introducerar tematiken på ett helt okej sätt. Ljudbilden surrar, och pendlar mellan att träda fram genom en mörk dimma av syntar och en virrig sång. Utöver det känner jag mig vilsen och det verkar Fricky också vara.

Artistens textförfattande har aldrig varit det som bär musiken, utan det som brukar sätta tonen är hur allting förmedlas. Liknande praxis gäller här, dock försöker han öppna upp sig mer, men budskapet når inte riktigt fram.

På nio spår presenterar Fricky flera idéer men de känns svaga. Det är som en halvdålig sammanvävning av ett eteriskt Tame Impala-album med små spår av 90-talets musikscen. En sådan blandning hade kunnat vara bra, men slutprodukten är långt ifrån färdigställd och allting känns som en snooze-fest.

När låten Nattbuss lanserades som singel inför albumsläppet var jag exalterad, och det är ett spår som förblir en favorit på plattan, både lyriskt och soniskt. Dock känner jag att Horizon Inn skulle behöva mer densitet i det ljudliga, för just nu känns det som en balansgång mellan en potentiellt skön atmosfär och sömnig bakgrundsmusik.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner