Ezra Furman – Transangelic Exodus

Sara Berg 16:25 12 Feb 2018

Det finns en hel uppsjö av referenser och halvdolda budskap på Ezra Furmans senaste skiva. Titeln syftar dels på låtarnas genomgående narrativ, som handlar om att Furman är kär i en ängel, fast änglar är förbjudna och därför jagas de av regeringen, dels på hans odefinierade könsidentitet. Här finns även referenser till hans judiska bakgrund och en hel del kritik mot USA:s politik.

Rent musikaliskt går det fortfarande att dra paralleller till Jonathan Richman och skräpig rock'n'roll. Här är det ingen som spelar snällt på gitarren, utan melodierna snarare kastas ut tillsammans med den frustande, fnysande sången. Jag uppskattar ambitionen mer än resultatet, all den förlösta ilskan blir lite för skränig och gammelamerikansk. Snyggast är Suck the Blood from My Wound som åtminstone kombinerar det skitiga med en rätt catchy slinga.

Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kelly Willis - Back Being Blue

Den uttalade övergripande ambitionsnivån ”Nick Lowe” är både hörbar och ofta uppnådd när Kelly Willis efter 11 års duettskivor med maken Bruce Robison återvänder till soloalbumläget. Back Being Blue är full av gubbrockens alla hörnpelare, med passionerade countrysoulballader, smart pubrock, och renodlad country. Hon behärskar alltihop utmärkt men lyser starkast i det sistnämnda, som i Freewheeling, där hennes klassiskt starka och stunsiga countryröst bäst kommer till sin rätt.