Easy - Radical Innocence

Patrik Forshage 00:00 29 Apr 2020

Envist har Easy stuckit upp huvudet med comebacker och nya album under decennierna, som för att undersöka om vi återupptäckt hur fint det ändå är med indiepop som den lät i början av 90-talet när bandet var på väg att följa House of Love i spåren mot (relativt) världsherravälde. 

Johan Holmlund fortsätter att utveckla sina klingande gitarrer, sina mullrande pukor, de där Echo & The Bunnymen-stråkmaskinerna, och de där lite vänligt slamriga Velvet Underground-rytmerna, här tydligaste markerat i den häpnadsväckande smart betitlade Memory Loss Revision and A Brighter Future. Men än har ändå inte fler än vi som gapande förundrades över bandets Englandsskivkontrakt och dito turnéer för 30 år sedan riktigt förstått kvaliteterna i deras envetna hållning.

Blir det på detta sätt även denna gång, trots återvändandet till London och en av sin samtids gå-till-producenter, Pat Collier, är det faktiskt skandal. För Easys indiepop borde ju alltid vara aktuell, och Johan Holmlunds starka melodier och bandets flyhänta handlag har faktiskt aldrig låtit bättre än här.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.