Dude York - Falling

Tina Rosenfink 00:10 29 Jul 2019

På Spotify skriver Dude Yorks sångerska Claire England att det finns olika sätt att falla på. Det ena innebär ett fall så dramatiskt att allt går sönder, det andra är att falla lätt som en fjäder. Bandets tredje fullängdare Falling är en kombination av båda, men gissningsvis mest det explosiva och stordådiga fallet. 

Precis som den här årstiden är skivan fylld av värme och minnen, med en genomsipprande kärlekshistoria som berättas genom de små ögonblicken i vardagen, som att äta take away och slökolla på TV, eller somna till på stranden bredvid varandra. Men det finns en liten besvikelse här, en tvivel på förälskelsen eftersom den inte är lika storslagen som på film utan ett liv jämte varandra som bara tuffar på. 

Skivans bästa låt är Box och här har bandet lyckats fånga det tidiga 2000-talets känsla för indie och alternativ rock som var som bäst under The Killers och Jimmy Eat Worlds storhetstid. Melodramatisk pop som känns väldigt New York med en släng av The Cure. Hela Falling är egentligen ett homage till den nostalgiska indiepopen som definierade bandets, och min, ungdom. 

Skivbolag: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.