Dirty Projectors - Flight Tower EP

Tina Rosenfink 06:09 6 Jul 2020

2012 släppte Dirty Projectors skivan Swing Lo Magellan och titelspåret är ett verk som jag håller mycket kärt. Under en hel vår lyssnade jag på den varje dag och fällde en tår vid olika busshållplatser med Dirty Projectors i lurarna. Men it goes without saying att mycket har hänt sedan 2012, och Dirty Projectors är inte riktigt samma band som då. 


EP:n Flight Tower är en kort historia, på bara tio minuter hinner bandet beta av mycket. Det är nya kreatörer med i projektet, och tillskotten Maia Friedman, Felicia Douglass och Kristin Slipp samsas nu om utrymmet med frontmannen Dave Longstreth. 


Stilen är också annorlunda - Dirty Projectors har rört sig ifrån folk-indien mot mer skönsjungande och melodisk R&B. Personligen känner jag att det inte är ett vinnande koncept; bandet var som bäst när de gjorde musik tillsammans med Björk 2011. 


Och idén med Flight Tower är nog bra, det är spännande med nya bandmedlemmar och infallsvinklar. Men tyvärr brister det i utförandet och paketeringen. EP:n är en spretig och illa hopsatt kompott där det är tydligt att många viljor inte lyckats samsas om en riktning. Det flyger inget vidare. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av