Death & Vanilla - Are You A Dreamer

Tina Rosenfink 00:00 10 May 2019

Inatt har jag drömt otäckt om krig och behövt finna tröst i att klappa på mjuk hundmage. Hon har aldrig något emot en svettig hand som väcker henne ur djupsömnen, och det är jag tacksam för. Inatt har jag också loopat Death & Vanillas Are you a dreamer. Till min stora förtjusning hade den en lugnande effekt på mig och tillsammans med Malmö-trion i hörlurarna mötte jag morgonen.

Bandet bjuder in till ett skimrande och drömskt ljudlandskap med psykedeliska inslag. Det är mjuk sång med mörkt och melankoliskt budskap. Musiken påminner mig om ett nerskruvat Babe Rainbow som också har tydliga referenser i 60-talets dreampop.

Min enda invändning mot den här typen av svävande och surrealistiska ljudbild är tråkigt nog bristen på ett klimax. Death & Vanilla lägger ingen emfas på refränger, och som lyssnare önskar jag att det fanns tydliga sektioner i låtarna. Antagligen är det en skada från den mer kommersiella popen och rocken, men det finns ju något otroligt givande i uppbyggnad → mål.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.