Cloudpocket – I’m Ashamed of What I Used to Brag About

Andreas Pettersson 17:03 10 Dec 2022

Det svenska musikkollektivet Cloudpocket bildades 2021 och släppte i fredags sitt debutalbum I’m Ashamed of What I Used to Brag About.

Soundet kan beskrivas som chill, funkigt och medryckande, medan texterna handlar om att göra andra val för att kunna förbättra sitt liv. Enligt Cloudpocket handlar albumet om omprogrammering och förändring, vilket ofta kan vara svårt. Bandet skriver i ett pressmeddelande att de sjunger om att göra en resa genom djupa dalar, men också om ankomsten på andra sidan.

Instrumenten tar stor plats och nästan alla elva låtar smälter samman på ett sätt så att det känns som att de hade kunnat vara en enda lång (!) låt. Alla förutom Closer och Progressor som har ett lugnare tempo.

Vibe City är en av skivans bästa låtar. Den rör sig åt discohållet men är samtidigt lite soulig med sångaren Jonatan Renströms ljusa Eric Gadd-liknande stämma.

Generellt är musiken glad, dansant och skön. Men likväl som den är dansant så passar chillsoundet bra även i en klädbutik. Det är gött att lyssna på och det låter aldrig dåligt, men efter ett tag blir musiken aningen långrandig då låtarna är såpass lika varandra.

 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner