Thomas Stenström – Superlativ 97

Andreas Pettersson 12:00 13 Oct 2023

Den ständigt aktuella artisten Thomas Stenström har nu släppt sitt sjätte album och döpt det till Superlativ 97. Titeln har enligt Stenström själv att gör med att ”superlativ är det ädlaste adjektivet”, som förklarar mycket av vad han försöker att göra med musik. ”Jag vill att det ska vara starka känslor”, förklarar han i ett pressmeddelande.

Popsångaren från Uddevalla berättar också att detta är den ärligaste skivan han har gjort, och att han ville att albumet skulle vara som en berättelse man upplever. Att man skulle kunna höra tillfällena då låtarna spelades in.

Superlativ 97 består av elva poplåtar om kärlek och känslor. Det är fint, men emellanåt dyker det upp vissa klichéartade textrader, såsom ”allt jag gör är för dig”.

Generellt levererar Uddevallasonen en bra popskiva, med vissa höjdpunkter. Kommersiell feelgood-pop varvas med fina lugnare låtar. Plattans två mest skinande pärlor är Bäst här inne och Hålla tillbaks. Här är det som svårast att hålla tillbaka tårarna, då de två låtarna skildrar sorg på ett vackert sätt. Den sistnämnda höjs dessutom av att Hurula gästar med sin genuina röst. En röst som passar bra ihop med Stenströms också väldigt autentiska stämma.

Solen, 97 och Om du ropar är tre andra bra låtar. Ytterligare en är Felicia, som främst har sköna verser. Superlativ 97 känns som ett album som kommer att växa ju mer man lyssnar på det.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner