Sarah Klang – Mercedes

Andreas Pettersson 12:00 20 Oct 2023

Bara nio veckor efter att popsångerskan och låtskrivaren Sarah Klang från Göteborg fick reda på att hon var gravid skrev hon en låt om sin då ofödda dotter. Både singeln (som släpptes i april 2023), barnet och det nysläppta albumet heter nu Mercedes. Titelspåret blev en fin kärleksförklaring till sin dotter. Klang är tydlig med att hon alltid kommer att finnas där för Mercedes. Dotterns namn utgör en av tio välskrivna låtar på artistens nya skiva.

Utöver albumets hoppfulla och optimistiska texter om dotterns framtid så sjunger göteborgaren också om ett liv som varit kantat av vilda fester, drömmar om någonting annat, olycklig kärlek och om känslan av att inte räcka till som mamma. Men också om att vara snällare mot sitt yngre jag och förlåta sig själv så att man kan gå vidare stark i livet.

Ett exempel är den lugna och sköna singeln Belly Shots, vars handling inte alls är lika sansad. På låten hörs textrader som: ”Cocaine party and I was going topless. Heavy drinking, belly shots. But I was always dreaming about something else”.

Utöver de två ovan nämnda singlarna så är skivans bästa spår: Magic Stone, Halloween Costume och Bridge, varpå även den sistnämnda är en låt som speglar det vilda festlivet. Men också förlorad kärlek och krossade hjärtan.

Mercedes är ett skönt och lättlyssnat album vars sound passar utmärkt som avkopplingsmusik tillsammans med en kopp te. Det är tillbakablickande, reflekterande och mogen pop med inslag av americana. Klangs ljuvliga sångröst är dessutom svår att klaga på.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner