Clinic - Wheeltappers and Shunters

Tina Rosenfink 00:00 16 May 2019

Visst finns det få saker som är så kittlande som bilden av East End i London under punkens storhetstid? Otrolig musik, galna outfits och ikoniska scener. Som tonåring läste jag musikjournalisten Tony Parsons roman Saker vi kunde berätta som skildrar musikscenen under 70-talet i England på ett rått men samtidigt glammigt sätt och försökte memorera alla band och platser som omnämns. Allt lät magiskt. Den här skivan handlar ganska mycket om det, fast tvärtom.

Clinic, som spelat tillsammans i snart 30 år, analyserar 70-talet i Storbritannien och den romantiserade bilden av punken och slår hål på myten.  Wheeltappers and Shunters krossar ens naiva hjärta, men lämnar det också uppfyllt med idéer och inspiration. Bandet spelar fortfarande  postpunk och experimentell pop som tidigare, men på den här skivan är narrativet i fokus. Likt att se en film eller läsa en bok berättar Clinic en historia genom musiken. Enda minus är väl gubbigheten, men den är väl svår att undkomma i den här genren.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!