Cherrie – Sherihan

Adam Jansson 00:00 30 Apr 2016

Vid sidan av den magnetiskt milda rösten är Cherries stora tillgång tyngden med vilken hon framför de svårmodiga orden. Dessutom visar sig kombinationen av amerikanska formatreferenser och textmässig intimitet, särskilt i albumkontexten, vara lika fantastisk som svindlande i sin enkelhet.

Man hör vad Cherrie har lyssnat på och influerats av, men det råder ingen tvekan om vem som står som ensam avsändare av de ofta smärtsamma berättelserna. Platsbundenheten är påtaglig, precis dom de mänskliga banden till familj och till den lokala samhörigheten. Dock skapar nämnda genremallar en distans till den så fängslande förtroligheten när de genom till exempel screwedeffekt används till överdrift. Men detta är bara en petitess i en annars på alla sätt storartad debut.  

Läs mer: "Cherrie: Jag har kastat allt annat för det här"

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Bonnie Prince Billy — I Made A Place

”This is the melody baby, and this is the way it is sung” trallar Will Oldham muntert i en sprallig inledande visa, och inget märks av den existensiella ångest som fått honom att hålla andan och låta bli att släppa ny musik i eget namn på många många år, medan han hoppats att ett allt mer fragmentiserat och ytligt musikklimat ska blåsa förbi.