BNQT - Volume 1

Patrik Forshage 00:00 27 Apr 2017

När en lös sammansättning profilerade musiker bildar ett superband för att ordna musikalisk lekstuga, bränna massor med pengar och studiotid och härma personliga idoler inom 17 olika genres kan det barka precis vart som helst. I fallet BNQT, ledda av Eric Pulido från Midlake och med Ben Bridwell från Band of Horses, Alex Kapranos från Franz Ferdinand, Fran Healy från Travis och Jason Lytle från Grandaddy, barkar det precis alldeles dit all musik borde barka. 

Till sprudlande powerpop, exemplariskt komponerad och framförd med lika mycket finess som entusiasm. Till extremt hitvänlig glamrock, lika komponent och euforisk även den. Till stompig The Rolling Stones-boogie via Primal Screams Rocks Off, givetvis också den oantastlig och full av glädje. Oberoende av vilket är arrangemangen konsekvent av XXL-storlek, och när det inte borde gå att lasta på fler lager ovanpå surrande gitarrer, mäktiga blåssektioner och dynamiska orkesterarrangemang dyker det utan att stjälpa hela lasset upp en liten friformig piccolaflöjt i crescendot på Tara

Från ingenstans har BNQT gjort ett sprudlande popalbum som vi kommer att referera till intill Jellyfish Bellybutton och Tom Pettys Full Moon Fever under årtionden framöver.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!