Blanck Mass - Dumb Flesh

Christoffer Reichenberg 00:00 22 May 2015

Tar en bort det rockiga, allt noice och det hårda drivet och behåller elektroniken ifrån Fuck Buttons så är det Dumb Flesh som blir kvar. Det andra albumet från ena halvan av ovan nämnda band, Benjamin John Powers, bygger vidare på den ljudbild vi känner igen från hans tidigare projekt, men lite dovare, mörkare och framförallt mycket mer dansant. Albumet börjar trevande men hämtar snabbt upp sig och är i slutändan ett riktigt bra inslag i den experimentiella elektroniska musikens flora.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.