Belle & Sebastian – Days of The Bagnold Summer

Patrik Forshage 00:00 9 Sep 2019

När omständigheterna så kräver är Belle & Sebastians förmåga att göra den vänaste indiepopen intakt från deras tidigaste år. På det här soundtracket till filmatiseringen av Joff Winterharts serienovell visar de den fömågan inte bara i nyinspelningarna av Get Me Away From Here I’m Dying och I Know Where the Summer Goes - båda hjärteknipande - utan också i en lång rad nya sånger i musikalisk klädnad från Belle & Sebastians sena 90-tal. 

Det kan tyckas märkligt med en konstruerad tidskapsel som denna, där ett band helt bortser från 20 års influenser och utvecklingsambitioner. Inga elektroniska tendenser, inga dansrytmer (singeln Sister Buddha är skivans enda låt med markerad rytm överhuvudtaget, faktiskt), bara lätt orkestrerad indie med enstaka försiktiga munspel eller trumpeter över de sparsmakade grunderna. Märkligt, men alls inte oävet varken då eller nu. 

 

 

 

 

 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.