Augustine - Wishful Thinking

Tina Rosenfink 00:00 12 Jun 2019

Augustine har på kort tid snyggat till sin säregna stil, utvecklat ett cinematiska ljudlandskap och skapat en melankolisk plats för alla olyckligt kära. Musiken är mjuk och på EP:n blandas en gammalmodig själ med ett modernt sound. Fokussingeln är den tongivande Wishful Thinking som även är namnet på EP:n. Här blottar Augustine sin förkärlek till elektroniska och mäktiga låtar, likt Lana Del Rey eller Future Islands. Unge Augustine är en hjärtekrossare av rang.

Den enda invändningen jag har är den dummaste typen av kritik - det låter för bra. Augustine är så pass duktig och mångfacetterad att han har utrymme för experiment och misstag. Wishful Thinking består av fem felfria låtar, och jag tycker det är nästan lite provocerande. Sångaren har under sin korta karriär redan jämförts med akter som Bon Iver och Maggie Rogers. Det är lite pretentiöst, men också alldeles underbart.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.