Ashnikko – Demidevil

Morgan Storesund Skarin 00:00 20 Feb 2021

Ashnikkos debutalbum slutar aldrig vara underhållande. Hennes poppiga rapmusik är inte banbrytande eller utforskande, men den erbjuder medryckande hooks och ordentligt med energi. 

 
Debutalbumet är ett slags vägskäl för artister som Ashnikko. Hon slog igenom som internetfenomen på Tiktok. Delvis för sin musik, men också för sin estetik med det blåa håret och japaninfluerade kläderna. Albumet blir beviset för om hon faktiskt har något att ge musikaliskt eller om artistskapet är begränsat till Tiktok-videornas korta tidsintervall och snabbt stimulerande kickar. På den punkten får Demidevil mer än godkänt. Med de våghalsade sexreferenserna, lika roliga som de är råa. Inte minst den avslutande Clitoris! The Musical där Ashnikko sjunger om killar som inte hittar fram till hennes klitoris. Rapparens kaxiga attityd och studsande beats. Ashnikko låter sina lyssnare ha minst lika kul som hon själv.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.