Adna - Black Water

Raffaella Lindström 12:33 16 Sep 2021

Det är lätt att bli indragen i den värld som Adna Kadic målar på sitt nya album. Sångerskan som är från Hisingen i Göteborg är både introvert och extrovert, både dramatisk och händelselös. Komplexiteten gör det behagligt att sluta ögonen till Black Water. 

Adna har alltid varit en artist som bjuder på en storm av känslor. Hennes nyktra ljudslingor definieras av sina berättelser om ångest, sorg och rastlösheten. I en intervju med TT beskriver sångerskan själv att skapandet av den nya skivan har varit en lång process – som präglades av en massa ångest. 

Men uppriktigt sagt blir den dystra popen stundvis svår att smälta. Många låtar påminner om varandra framför allt musikaliskt, vilket gör lyssnandet väldigt tungt. Av de tio spåren är det få som sticker ut ur sammanhanget och lämnar ett större avtryck, varav Darkness Born In Youth är ett av undantagen. 

Allra svagast är mitten av albumet, som utmanar mitt tålamod och fokus. Det är först när Color gör sin entré som jag återigen blir indragen i Adnas värld. Den sårbara, blodiga kärlekslåten kräver uppmärksamhet, och är näst intill omöjlig att inte drabbas av.

0 Kommentera

Fler musikrecensioner