Ramenskålar fylls med rykande heta buljonger.
Efter över ett halvårs tillfällig hemvist på Södermalm, på grund av vattenskada, är Ramen Ki-mama äntligen tillbaka hemma i Vasastan. Menyn är ganska kortfattad och restaurangens paradrätt vars karaktär och utformning man utan problem kan gissa sig till står givetvis i centrum. Olika typer av Ramen, som är en japansk version av den ursprungligen kinesiska nudelsoppan, samsas med ett fåtal andra rätter av det mer minimalistiska slaget. På japanskt vis består nämligen de flesta av enbart ett fåtal ingredienser. Så även ramenrätterna där den tongivande smaken ges av buljongens kryddning som varierar mellan miso, soya, salt och chili. Och det räcker mer än väl då samtliga av dessa, med ett utropstecken efter chilin, är mycket frikostiga sett till denna aspekt.
Enklare lunchrätt bestående av kyckling, stekt ris och ägg.
Prisnivån befinner sig precis i gränslandet där dyr lunch möter billig middag. Ett fåtal lunchrätter finns för under hundralappen men flesta ramen ligger närmare 150 kronor, vilket man emellertid blir oerhört mätt på. Oavsett om man besöker krogen för lunch eller tidig middag riskerar man som besökare dock knappast att bli besviken då lägstanivån befinner sig på ett värde många andra krogar i samma prisklass bara kan fantisera om.