Foto: Jonas Ingerstedt, Alcro.

Stim

Redaktion 12:51 24 Apr 2018

Det finns i huvudsak två betydelser för ordet Stim på det svenska språket.

Den ena har att göra med det svenska musikundret, och är förkortningen för organisationen som ser till att landets låtskrivare får betalt. Den andra är en beteckning för en samling fiskar som hänger i gäng för att öka sina chanser att överleva.

Båda betydelserna stämmer faktiskt in hyfsat bra på krogen med samma namn. Det spelas musik i lokalen, och det finns fisk. Dock var de små krabaternas chanser till överlevnad kraftigt överdrivna, då de här serveras kolgrillade på fat. Men det ska sägas, hade man som fisk fått sätta livet till skulle detta vara en värdig begravning. 

Pelle Johansson och Folke Hellgren har nämligen med Stim skapat en modern fiskrestaurang som knappt lämnar något övrigt att önska. Såväl atmosfären som servicen får utan omsvep full pott, ja bara kaklet i sig är värt ett besök, och inte är det sämre med det som läggs på tallrikarna heller.

Tatakin med rödkål lyfts av en chilimajo och en himmelsk vinägrett. Krabbkroketterna är oklassiskt inlindade i friterad och strimlad vårrulledeg, och båda rätterna är såväl överraskande som bra. 

Till varmrätt kan vi inte motstå hummermackan som består av en halv perfekt grillad hummer på briochebröd, dressat med rödkålssallad, chilimajonnäs och friterad lök. Storleken i såväl smak som portion gör att vi knappt mäktar med sidopommesen vi tog in som nödraketer, men även de levererar. Varmrätt nummer två består av en kolgrillad torsk med jalapeñocreme och chorizo, och med denna defilerar Stim enkelt in på ett toppbetyg. 

Vi kan bara konstatera att antingen lyckades vi pricka in precis rätt på menyn, vars nota landar på cirka 600 kronor per person inklusive alkoholhaltig dryck. Men mer troligt är faktiskt att vi hittat ett stim som simmar mot en fullträff. 

Adress: 
Narvavägen 32
Telefon: 
08-408 005 55
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-fre 15-17
Stad: 
2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!