Seikoen

11:54 26 Oct 2005
"Asså jag har ju fått utbildning, men han pratar ju så snabbt... men det här är i alla fall tempura... det betyder friterat". Servicen på Seikoen är inte långsam, inte klantig, inte ouppmärksam, inte otrevlig. Den är bara väldigt dåligt insatt i köket. Vilket är Seikoens nästan enda svaghet. Den ambitiösa och på sina håll experimentella japanska maten är riktigt, riktigt bra, bortsett från vår tempura som inte hållit samma höga klass. Jag vill dock gärna veta vad jag stoppar i min mun, men servitrisen kan inte svara på någonting. Våra ostron kommer med ett flertal olika goda vinägretter. Såsen som ankspettet lögar sig i är fantastisk. Cevichen likaså. Sjögräs-shotten är kanske lite vågad i sin konsistens, men till smaken helt makalös. Färska (ej kokta) räkor är sällsynt på Stockholms krogmenyer, men här finns de både som sushi och som sidekick till cevichen. Oxfilén lindas in i något slags smakrika löv och smakar helt ljuvligt. Vi rekommenderar avsmakningsmenyn (7 rätter, 560 kr) och det briljanta dryckespaketet (385 kr) som inte bara begränsar sig till vin, utan även innefattar matchande öl och olika sorters sake. Det pratas förvånansvärt lite om Seikoen, och det är heller inga svårigheter att få ett bord en lördagskväll. Helt obegripligt. Tamiji Yasumoto, som även äger sushikrogen Roppongi, har verkligen lyckats. Han måste dock lära sig att tala långsammare så att servitriserna förstår vad det är de serverar.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!