Sång- och dansmannen, krögaren och entreprenören Melker Andersson står bakom vad som idag måste räknas som ett krogimperium med nedbrunna och återuppståndna Grill, lyxiga Fredsgatan 12, somriga Kungsholmen, bohemiska Le Rouge och tv4:s matsal Fyran. Dessutom ligger han bakom 10-årsjubilaren Restaurangen, vid Oxtorget. Såhär ett decennium efter öppnandet kan vi konstatera att konceptet att servera många smaker istället för den klassiska måltidsordningen med förrätt, varmrätt och dessert, har stått sig väl. Här beställer man tre, fem eller sju mindre rätter uppkallade efter en smak, till exempel ”Tryffel” som är en sauté på kalvbräss och skogssvamp med en distinkt smak av... ja, helt enkelt tryffel. Tre rätter motsvarar en varmrätt i storlek. Mat och service är i topp, men Restaurangen är också ett ställe där man gärna dricker drinkar. Här har finfina klubbar som exempelvis iPop och Julia huserat.
Stad: