Papa Grappa

Redaktion 16:38 26 May 2010

För snart tio år sedan var Dovas Mariatorget det solklara förfest-haket innan Baba Sonic. Indie-klubben finns osannolikt nog fortfarande kvar men Dovas lokaler har genomgått ett antal ägar- och namnbyten.

Idag heter krogen Papa Grappa och är ett tappert försök att vara italiensk kvarterskrog. Rödvitrutiga dukar på borden och en coverskiva i stereon har ersatt Jack Vegas-maskinens blinkande och plingande. Priserna är dock inte mycket högre än tidigare utan befinner sig fortfarande på budgetnivå. Vilket tyvärr också märks i utförandet. Vi har mycket svårt att förstå kvinnan vid bordet bredvid som ber att få en doggybag till sin halvätna kyckling. Välviljan hos personalen finns säkerligen där, faktum är att servitören är exceptionellt trevlig. Men kärleken i hantverket lyser med sin frånvaro. I princip alla rätter kommer dessutom med exakt samma tillbehör. Grillade grönsaker, ugnsbakad potatis och ruccola. Södermalm vimlar av krogar i den här genren och för att skilja sig från mängden samt tvätta bort stämpeln lokalen har av att vara ett billigt ställe med planka och stöl på menyn krävs det mer än en fin skylt.

 

Adress: 
Hornsgatan 76
Telefon: 
668 48 38
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–fre 15–01, lör–sön 14–01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!