Årets tema är dock inte en ört eller växt, utan snarare en process, nämligen destillat. Tyvärr ger de olika destillaten inte så mycket smakmässigt, även om de så klart känns spännande rent teoretiskt. Principerna kring tillagningen får ofta gå före maten i sig. Piggvaren är tillagad genom en slags sotning som tyvärr helt dödar all fisksmak, men tillbehören är utsökta. Resultatet blir ändå en härlig blandning av smaker som jag aldrig provat förut.
Servicen är artig och trevlig och berättar ingående om vad det är vi äter, men det känns ofta som ett band som rullar om och om igen. De väldigt små rummen ger också den effekten då vi hör ägarparet berätta samma saker till grannborden ett flertal gånger under kvällen. På vägen tillbaka till stan är jag glad att jag varit där. Upplevelsen är unik och jag skulle verkligen rekommendera att bo över en natt på ön. Jag kommer definitivt ta mig dit igen och prova nästa års tema; Oaxen har gjort sig förtjänta av mer än bara prat.
Stad: